Lentekriebels bij Stichting Tjitze Hesselius

Wilnis - Het voorjaar komt er aan en dus krijgt de Stichting Tjitze Hesselius lentekriebels.

Met een lezing en een lentefeest starten de activiteiten voor de Stichting Tjitze Hesselius dit jaar, schrijft de stichting in een persbericht.

Na een succesvol 2017, waarin bijna 500 deelnemers genoten van èèn van de activiteiten, is er ook voor dit jaar weer een uitgebreid programma opgesteld.

Lentekriebels krijg je zeker bij Tjitze’s Lentefeest dat op 15 maart a.s. wordt georganiseerd. Een feestje met zang en dans en heerlijke hapjes en drankjes geheel in lentesfeer.

Op verzoek start de stichting dit jaar met een lezing van Jenneke van Wijngaarden met de titel “Reisgids voor Woelige Tijden” op 9 maart a.s. De vraag of alles vroeger beter was, is het vertrekpunt.

De stichting is vernoemd naar Mijdrechtenaar Tjitze Hesselius die in november 2015 vrij plotseling overleed. Hij is altijd alleen gebleven en ontdekte na zijn pensionering dat dat best eenzaam kan zijn. Hij wilde zijn nalatenschap inzetten zodat andere mensen die eenzaamheid niet zouden hoeven ervaren. Inmiddels heeft de stichting, die in april 2016 van start is gegaan, bijna 25 activiteiten georganiseerd uiteenlopend van feesten tot museumbezoek en een BBQ aan de plassen.

Organisator Simone Borgstede is nog steeds verbaasd over het overweldigende succes van de activiteiten: “bijna alle activiteiten zijn binnen een paar dagen helemaal vol. Daaruit maken we op dat de activiteiten ook echt aansluiten op de doelgroep", gaat Borgstede verder. “Regelmatig krijg ik telefoontjes of mailtjes of we al weer iets gepland hebben. Kortom er is echt behoefte aan meer activiteiten voor alleengaande ouderen."

Het meest succesvolle feest tot nu toe lijkt het laatste, een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Bijna 160 ouderen genoten van een heel gezellige middag in het nieuwe hotel in Vinkeveen. Uit de reacties die de stichting na afloop via de mail kreeg, blijkt dat het feest zeer werd gewaardeerd.

Maar ook het bezoek aan museum 'Beelden aan Zee' in Scheveningen is voor velen een waardevolle herinnering. “Als afsluiting van het bezoek dronken we op het naastgelegen strand een drankje. Verschillende ouderen wilden graag even naar de zee lopen. Niet iedereen was echter even goed ter been, dus liep ik mee met een mevrouw die vertelde dat ze in geen 20 jaar de zee had gezien en dat ze zo blij was, dat ze dankzij ons nu zo maar op het strand stond. Het verhaal maakte diepe indruk op mij” zegt Borgstede, "het motiveert mij om te zorgen dat deze mensen elke keer weer een geweldige dag te bezorgen”.

Borgstede: "Tijdens de activiteiten is het daarom een traditie geworden om even het glas te heffen op die fantastische weldoener Tjitze Hesselius die vast van boven meekijkt!"

De lezing op 9 maart is om 13:30 uur in het Oude Parochiehuis in Mijdrecht.

Op 15 maart a.s. wordt vanaf 14:00 uur Tjitze’s Lentefeest gevierd. Aanmelden kan per e-mail via info@tjitzehesselius.nl of loop even bij een servicepunt binnen. Zij helpen graag met aanmelden.

Uiteraard kunt u ook voor deze activiteiten weer opgehaald worden, dus vergeet dit niet te melden bij de aanmelding.

Let op: vol = vol!

De activiteiten zijn bestemd voor alleenstaande ouderen uit De Ronde Venen. 

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de stichting door deze te volgen via Facebook of door te kijken op www.tjitzehesselius.nl.


advertentie