Lenteachtige jubileum-editie PK Sport Bosdijkloop

Vinkeveen - Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de veertigste PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen. Twee prominente leden van TTC De Merel, Ton Bocxe en Jacques Turkenburg, gaven het startschot en alle deelnemers ontvingen een jubileumherinnering. 

Brent Pieterse uit Nieuwkoop was de snelste op de halve marathon met 1:16:56. Bij de dames was de overwinning, evenals  vorig jaar, voor Samantha de Knijff uit Almere met een tijd van 1:25:38.

De zondag deed zijn naam eer aan. De lopers en organisatoren konden genieten van schitterend weer. Volop zon, droog weer, zeven graden, en een lichte zuidwestenwind. Ideale omstandigheden om op alle afstanden volop strijd te leveren en snelle tijden te lopen. Met maar liefst 75 “thuislopers” uit Vinkeveen, op een totaal van bijna 500 deelnemers.

Bij de Jeugdloop ging bij de jongens tot en met 12 jaar ging Peter Idema uit Mijdrecht als eerste onder het finishdoek door in een tijd van 3:33 min. Bij de meisjes won evenals vorig jaar Esmee Meering uit Uithoorn in 3:49 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Nederhorst den Berg afkomstige Hielke Hilberts met een tijd van 17:13 min. Bij de dames won Eline Tap uit Mijdrecht in 21:05 min.

De 10 kilometer-loop heeft altijd het grootste deelnemersveld. Meer dan 200 deelnemers stonden aan de start om deze afstand te volbrengen. De winnaar bij de heren was Sjoerd Heemstede uit Uithoorn met een snelle tijd van 35:01 min. “Het eerste deel heb ik lekker gelopen, tempo was goed, geen last van de wind, na 6,5 kilometer was het parcours enigszins glad en ongelijk, hierdoor tijd verloren, maar uiteindelijk met een ruime voorsprong gewonnen”.

Bij de dames won Kim Linstra uit Amersfoort met een tijd van 40:54 min. “Het was prettig loopweer,
maar had gehoopt onder de 40 minuten te lopen, wat snelheid verloren in het laatste deel, voor mij een leuke snelheidstraining, want ik ben in training voor de marathon van Boston”.

Niet minder dan 21,1 kilometer moest worden afgelegd voor het koningsnummer: de halve marathon. Met een nieuw, veilig en aantrekkelijk parcours over de Veenkade, recreatieterrein Bosdijk en het Bellopad (oude spoordijk).

De overwinning ging bij de heren naar de uit Nieuwkoop afkomstige Brent Pieterse met een tijd van 1:16:56. Afgelopen jaren was hij derde en tweede, maar nu dus zijn eerste overwinning op de halve marathon van de PK Sport Bosdijkloop. “Leuk parcours, goede wedstrijd gelopen, vanaf kilometer 6 alleen gelopen en met een ruime voorsprong van ongeveer 1 minuut gewonnen, had gehoopt op de snelle tijd van vorig jaar, maar vandaag zat er niet meer in”. Brent kreeg een wisselbeker.

Dennis de Knijff uit Almere werd tweede met 1:17:51 en Sander Looijmans uit Maarssen werd derde met 1:18:10.

Bij de dames was de overwinning, evenals vorig jaar, voor Samantha de Knijff uit Almere met een snelle tijd van 1:25:38, bijna 6 minuten sneller dan vorig jaar. Ook Samantha kreeg een wisselbeker.

Babette Warendorf uit Amsterdam werd tweede met 1:33:14. De derde plaats was voor Cora van Rooijen uit Uithoorn met 1:34:11.

Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl.

Dankzij de vele vrijwilligers en de sponsoren is het gelukt de organisatie zo gladjes mogelijk te laten verlopen. De enthousiaste speaker Peter van Adrichem zorgde voor een goede sfeer bij de finish. Kortom deze jubileumeditie van de PK Sport Bosdijkloop was een geslaagd evenement.

De 41e PK Sport Bosdijkloop wordt gehouden op zondag 17 februari 2019.

Op de foto's: Start van de 10 km waarbij de latere winnaar, Sjoerd Heemstede, op kop loopt en de winnaars van de halve marathon, bij de dames, Samantha de Knijff, en bij de heren, Brent Pieterse 

Foto's: TTC De Merel


advertentie