CU-SGP organiseert debat over knelpunten werkgelegenheid

De Ronde Venen - De ChristenUnie-SGP (CU-SGP) organiseert op vrijdag 9 maart een debatavond in De Boei in Vinkeveen over knelpunten in de werkgelegenheid, meldt de partij in een persbericht.

Eén van de speerpunten van de CU-SGP in de afgelopen jaren, maar ook voor de komende
coalitie-periode, is volgens het persbericht, de verbinding tussen ondernemingen en onderwijs. Daarom heeft de partij dit onderwerp gekozen voor een debatavond in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De economie in ons land trekt aan. Dat vergroot de werkgelegenheid, maar ook het aantal vacatures. In een aantal sectoren (onder andere de bouw, techniek, ict, zorg) is inmiddels een tekort aan kandidaten. Tegelijkertijd kan geconstateerd worden dat veel mensen nog steeds langs de kant staan en geen werk kunnen vinden. Daarbij an worden gedacht aan jongeren, statushouders, langdurig werklozen en bijstandsgerechtigden. 

De CU-SGP is van mening dat dit probleem een nieuwe aanpak vergt, waarin ondernemingen, onderwijs en overheid de handen ineen slaan.

Daarom organiseert de CU-SGP deze debatavond, waarvoor in het bijzonder ondernemers en (voortgezet) onderwijs-instellingen zijn uitgenodigd, maar waar uiteraard ook alle inwoners van de gemeente van harte welkom zijn om aan de discussie deel te nemen. 

Wim Stam, de lijsttrekker voor de CU-SGP, zal aangeven waarom de fractie dit onderwerp een
speerpunt voor de campagne heeft gemaakt en wat de fractie in de afgelopen jaren al heeft geprobeerd hieraan te doen.

Naast lijsttrekker Wim Stam, zal ook de landelijke politiek vertegenwoordigd zijn. Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) zal op deze avond aangeven hoe vanuit de landelijke overheid tegen dit knelpunt wordt aangekeken.

Maar de fractie wil vooral in debat met het publiek. Wat merken de lokale ondernemers van de krapte aan goed geschoold personeel en hoe kan het gat geslagen worden tussen enerzijds de vacatures die er zijn en anderzijds de mensen, die nu mogelijk nog niet voldoende gekwalificeerd zijn, maar wel die vacatures zouden kunnen vervullen. En wie kan daarbij welke rol spelen?

Het debat wordt geleidt door Herman Meijer, een bekende binnen de gemeente, want hij heeft ook de dagleiding verzorgd bij de Dag van de Zorgvrager in de afgelopen jaren.

De debatavond wordt gehouden op vrijdag 9 maart 2018 in De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen. De inloop is vanaf 19:30 uur, de debatavond begint om 20:00 uur en de planning is rond 21:30 uur af te sluiten.


advertentie