PostNL verwijdert 10 brievenbussen in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Bij een, wat PostNL in een persbericht noemt, aanpassing van het netwerk van brievenbussen in De Ronde Venen, verdwijnen 10 brievenbussen, ruim 20% van het aantal dat er nu staat, uit de gemeente

Als reden voor het weghalen van die 10 brievenbussen voert PostNL aan dat steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die daardoor weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties, zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK, de mogelijkheid gekregen advies uit te brengen op de plannen in de gemeente.

Volgens PostNL is gezamenlijk gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. 

PostNL voert de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in vanaf 24 maart a.s. 

In De Ronde Venen worden 10 brievenbussen verwijderd en blijven er nog 37 brievenbussen staan. In de wijk Molenland in Mijdrecht, wordt de enige brievenbus weggehaald, en moeten de bewoners daardoor op zoek naar een brievenbus ergens in Mijdrecht.

PostNL verwacht de aanpassingen eind april te hebben gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen.

Meer informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op die pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Klik op de link onder dit artikel voor een overzicht van de postbussen die worden verwijderd en van de postbussen die blijven staan.


advertentie