Petar Djenic nieuwe hoofdtrainer FC Abcoude

Abcoude - Het bestuur van FC Abcoude meldt dat met ingang van het seizoen 2018/2019 Petar Djenic (40) leiding gaat geven aan de seniorenselectie van FC Abcoude. Hij zal daarbij worden geassisteerd door Jermaine Holwijn, die aanblijft als trainer/coach van het tweede elftal.

Met Petar als nieuwe hoofdtrainer verwacht FC Abcoude een nieuwe impuls te geven aan de selectie en tevens de instroom van spelers uit de eigen jeugdopleiding verder te stimuleren. Petar is een jonge ambitieuze trainer met een realistische kijk op het spel. Daarnaast kan hij bouwen op een goede voetbalachtergrond en hierdoor heeft FC Abcoude wederom een trainer gevonden die naar verwachting spelers beter maakt.

Petar heeft een breed netwerk en kent het Amsterdamse voetbal goed. Hij heeft rond de 400 wedstrijden gespeeld als professioneel voetballer en is één keer uitgekomen voor het nationale elftal van voormalig Joegoslavië.

Hij heeft op clubniveau onder andere gespeeld voor: Radnički Niš, Rode Ster Belgrado, Bayern München, Rot Weiss Ahlen en Olympiakos Nicosia. In Nederland heeft hij voor FC Lienden gespeeld, waarmee hij in 2015 algeheel amateurkampioen werd.

Momenteel is Petar werkzaam als assistent-trainer bij JO19 van AZ. Daarvoor heeft hij twee seizoenen gewerkt als hoofdtrainer bij VVA Spartaan en is hij assistent trainer geweest bij FC Lienden.

Met Petar en Jermaine in de technische staf van FC Abcoude verwacht de vereniging zich ook de
komende jaren te profileren als een stabiele tweede klasser.

Op de foto: Petar Djenic en secretaris Marcel Kok

Foto: FC Abcoude


advertentie