Informatieavond over Vrije School Groene Hart

Mijdrecht - Nu de vrijeschool-peutergroep Wilgenroosje van start is gegaan op de Oosterlandweg 16A in Mijdrecht, maakt de initiatiefgroep Vrije School Groene Hart zich op voor de volgende stap: een vrijeschool in Mijdrecht per augustus 2018.

Op dinsdag 13 maart is een nieuwe informatieavond in de Bibliotheek van Mijdrecht over het initiatief om een vrijeschool in Mijdrecht te starten. Naast algemene informatie over vrijeschoolonderwijs zal Mathilde van den Broek, kleuterjuf op Vrije School Parcival in Amstelveen, vertellen over de jaarfeesten in vrijeschoolonderwijs.

In de vrijeschool is het ritme van de seizoenen en het volgen van de natuur een belangrijk gegeven. De jaarfeesten vormen hierin de leidraad, ze geven het jaar ritme. Het zijn mooie, kleurrijke, verhalende feesten, met vaak een component uit de christelijke traditie in zich, als ook elementen die zichtbaar zijn in de natuur van het betreffende seizoen.

De informatieavond op dinsdag 13 maart vindt plaats in de Bibliotheek Mijdrecht aan de dr. J. van der Haarlaan 8. De start is om 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur.

Aanmelden voor deze informatieavond kan via vrijeschoolgroenehart.wordpress.com.


advertentie