Alzheimer Café Vinkeveen op 14 maart

Vinkeveen - Woensdag 14 maart a.s. gaat het Alzheimer Café in Vinkeveen weer open.

Als de zorg voor iemand met dementie te zwaar wordt voor de mantelzorger en alles wat aan thuiszorg ingezet kan worden, niet voldoende soelaas biedt, wat dan? Welke mogelijkheden zijn er dan nog en waar moet je op letten bij een opname in een zorginstelling.

Opname in een verpleeghuis is meestal het beste alternatief, maar dat is een moeilijke beslissing. Hoe bereidt u zich voor als opname van een naaste met dementie in zicht komt?

Gastspreekster Rianne Godfried, Specialist ouderengeneeskunde bij Careyn Maria-Oord, gaat hierover in gesprek tijdens het Alzheimercafé op 14 maart. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u hierover van gedachten wisselen en ervaringen uitwisselen, dan bent u van harte welkom op woensdag 14 maart  in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie.  Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan–De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie