Beter bewegen ondanks Parkinson

De Ronde Venen - In het afgelopen najaar stelden de Buurtsportcoach Senioren en de Buurtsportcoach Aangepast Sporten vast dat in de Ronde Venen geen aanbod bestond voor Parkinsonpatiënten om te bewegen. Samen met Claudia van Eijk en Michelle Lim-Hok- Koen, oefentherapeuten Mensendieck bij ‘Houding en Bewegen’, zorgden zij voor een serie van 8 lessen voor hen. 

Dit bleek een goede zet te zijn, de deelnemers waren enthousiast over deze mogelijkheid. “Ik had er niet echt verwachtingen van, ik zag er eigenlijk tegen op, maar dat is nu voorbij. Ik zie uit naar het vervolg.”, aldus een van de deelnemers.

Omdat bewegen, bijvoorbeeld lopen, voor Parkinsonpatiënten moeilijk gaat, zijn zij hier vaak onzeker over in een groep. Dat bleek in de lessen niet nodig te zijn: “De lessen zitten vol tips over bewegen in lastige situaties, heel nuttig!” Een ander zei: “Wij waren de stenen, Claudia en Michelle het cement, we zijn een hechte groep geworden.”

Claudia en Michelle kregen complimenten, er was veel aandacht voor de deelnemers, en ook veel humor in de lessen. “Het helpt om met de problemen om te gaan, en er is een stukje acceptatie. Ook van elkaar leren we veel.”

Dat willen Claudia en Michelle ook bereiken met deze lessen: “Het is gezellig door het onderlinge contact, het stimuleert en het maakt je zelfverzekerder. En door te bewegen ontstaat er ook een betere doorbloeding van de hersenen, dat is belangrijk.”

Er is aandacht voor je balans, je leert strategisch te werk te gaan in het bewegen en het helpt om zo soepel mogelijk te worden.

Nu komt er een vervolgserie van 8 lessen. Deze zijn op vrijdagmorgen van 10:30 tot 11:30 uur in sporthal De Brug aan de Van Wassenaerstraat 9 in Mijdrecht, op 6, 13 en 20 april, 1, 18 en 15 mei en 1 en 8 juni.

De kosten zijn € 50, mogelijk kan dat bij de verzekering gedeclareerd worden.

Neem voor meer informatie of voor deelname contact op met Claudia of Michelle op telefoonnummer (0297) 76 91 96 of  per e-mail via info@houdingenbewegen.nl


advertentie