Viribus doet Maestro

Wilnis - Wat doe je, wanneer  je wordt gevraagd of je een fanfare van 40 mensen  wilt leiden? En dat zonder enige kennis van zaken?

Vier min of meer bekende inwoners van De Ronde Venen kregen die vraag voorgelegd. Op zaterdag 14 april a.s. kunt u in de Willisstee in Wilnis komen kijken hoe ze het er vanaf brengen in de strijd om de 'Gouden Baton'.

Op 14 april a.s. organiseert muziekvereniging Viribus Unitis namelijk de tweede Rondeveense Maestro-competitie. Een competitie waarmee dit jaar een goed doel gesteund wordt: de Maestro’s dirigeren namelik voor een gift aan het Johannes Hospitium in Wilnis. 

De volgende vier wereldberoemde (althans binnen de gemeente) inwoners zijn gestrikt:

- Marie Vermanen,  eigenaresse van het Mijdrechtse cafetaria The Corner
- Jenneke van Wijngaarden, beeldend kunstenaar
- Ralph Botman, huisarts
- Henk Ligthart, rector van het VeenLanden College

Voor het eerst van hun leven staan deze kandidaten voor een orkest. Het lijkt zo eenvoudig, je zwaait wat met een stokje en het orkest begint te spelen.

Maar zo simpel is het niet. Hoe laat je 40 orkestleden tegelijk beginnen en zorg je ervoor dat ze ook tegelijk ophouden met spelen? Heb je het juiste tempo, moet het zachter of juist harder, sneller of langzamer? Geef je een inzet op het juiste moment aan, dirigeer je de juiste maatsoort? Honderd-en-een zaken waar de kandidaten mee te maken zullen krijgen. Het succes van hun optreden hangt er vanaf.

Een deskundige jury, waarin natuurlijk de winnaar van de eerste Maestro-competitie huisarts Reinier  (zie foto) niet mag ontbreken, zal de optredens beoordelen. Het publiek krijgt de kans met munten die voor het concert en in de pauze gekocht kunnen worden, te stemmen op haar favoriete Maestro.

De opbrengst van alle verkochte munten komt ten goede aan het Johannes Hospitium.

De optredens van de maestro’s worden afgewisseld met muziekstukken onder leiding van Viribus Unitis' eigen Maestro Ruud Pletting.

De zaal is open vanaf 19:30 uur, het concert begint op 20:00 uur. De toegang is gratis.


advertentie