Bewoners mogen stemmen op favoriete naam tramlijn Amstelveen-Uithoorn

Regio - De wethouders Marvin Polak van Uithoorn en Jeroen Brandes van Amstelveen hebben het startschot gegeven voor de verkiezing van de naam voor de tramlijn tussen Uithoorn en Amsterdam Zuid. Wethouder Pieter Litjens van Amsterdam en portefeuillehouder OV van de Vervoerregio Amsterdam, was door omstandigheden verhinderd.

De wethouders van de gemeenten onthulden daarbij een bord met daarop de vijf mogelijke namen voor de eerste regionale tramlijn in de vervoerregio Amsterdam.

De Amstelveenlijn (de huidige lijn 51) wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Wanneer de ombouw in 2020 klaar is, wordt de
trambaan doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn, de Uithoornlijn. Gezamenlijk ontstaat zo de eerste regionale tramlijn in de regio. 

Voor de vernieuwde en verlengde tramlijn is de Vervoerregio Amsterdam op zoek naar een lijnnaam. Inwoners van Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam worden uitgenodigd te stemmen op één van de vijf volgende opties:

- Amstellandtram
- Legmeerlijn
- Poldertram
- ViaVeenlijn
- Amsteltram.

Inwoners kunnen online stemmen via www.vervoerregio.nl of in bezoekerscentrum Amstelveen
InZicht -open op woensdag en op vrijdag tussen 12:00 en 17:00 uur, op donderdag tussen 12:00 en 19:00 uur en op zaterdag 17 maart en zaterdag 7 april van 12:00 tot 17:00 uur- en het gemeentehuis van Uithoorn, dagelijks geopend behalve op vrijdagmiddag.

Stemmen is mogelijk tot 14 april 2018.

Onder alle inzenders verloot de Vervoerregio vijf cadeaubonnen ter waarde van € 75 plus een uitnodiging voor de feestelijke start van de tramlijn.

Op donderdag 8 maart jl. heeft de gemeenteraad van Uithoorn een nieuw bestemmingsplan vastgesteld dat de aanleg van de Uithoornlijn ruimtelijk mogelijk maakt. 

Wethouder Marvin Polak van Uithoorn is tevreden: “Met de aanleg van de tramlijn is Uithoorn in de toekomst verzekerd van uitstekend openbaar vervoer. Een comfortabele tram brengt ons snel naar werk, school, winkels en belangrijke overstappunten in de regio. We hebben uitgebreid met
inwoners van Uithoorn gesproken over hun wensen en ideeën, maar ook over hun zorgen. Dit leidde tot diverse goede aanpassingen in het ontwerp. Ik ben er trots op dat we dit gezamenlijk in de regio en samen met de gemeenteraad voor elkaar hebben gekregen”.

Uiteraard kunnen indieners van een zienswijze tegen het bestemmingplan nog in beroep gaan en is een aanpassing van het bestemmingsplan in Amstelveen voor de Uithoornlijn nog noodzakelijk.

Tijdens het startschot van de lijnnaam verkiezing hebben de bestuurders ook de bestuursovereenkomst voor de realisatie van de Uithoornlijn getekend. Hiermee wordt de samenwerking tijdens de aanleg van de Uithoornlijn bevestigd.

Er gaan in De Ronde Venen stemmen op de Uithoornlijn door te trekken naar bijvoorbeeld Mijdrecht.

Op de foto: onthulling van het bord met de vijf namen door wethouder Jeroen Brandes (links) en wethouder Marvin Polak (rechts)


advertentie