Manifest 'Waardig Ouder Worden' ondertekend

De Ronde Venen - Afgelopen dinsdagavond, ondertekenden vier politieke partijen en zes maatschappelijke organisaties het manifest 'Waardig Ouder Worden' voor De Ronde Venen, meldt een persbericht van de ChristenUnie-SGP De Ronde Venen.

In januari 2017 werd op initiatief van de ChristenUnie, Omroep MAX en ouderenorganisatie KBO-PCOB, landelijk het manifest ‘Waardig ouder worden’ gelanceerd. Inmiddels wordt dit manifest ondersteund door een groot aantal partners. 

Naar aanleiding van een actie van de landelijke ChristenUnie, heeft de ChristenUnie-SGP De Ronde Venen afgelopen week een groot aantal lokale maatschappelijke organisaties en alle politieke partijen uitgenodigd om zich ook achter dit manifest te scharen. 

Naast de PCOB De Ronde Venen, de NPV De Ronde Venen, Tympaan-De Baat, Diaconaal Platform De Ronde Venen, Ouderen Belangen Vereniging Abcoude-Baambrugge en Zorgboerderij Den Haring, waren ook vertegenwoordigers van het CDA, de VVD, de Seniorenpartij De Ronde Venen en de ChristenUnie-SGP aanwezig. PvdA/GroenLinks dat heeft aangegeven het manifest te willen ondersteunen, kon niet bij de ondertekening zijn.

Wim Stam (lijsttrekker ChristenUnie-SGP) begon met een compliment aan de aanwezigen “Ik ben bijzonder trots op jullie, dat je hier bent, want we hebben jullie met onze uitnodiging wel overvallen”, waarna hij uitlegde hoe de ChristenUnie-SGP afgelopen week tot dit initiatief kwam. Tot slot lichtte hij kort het manifest toe, dat op één punt na, gelijk is aan de landelijke versie. In de lokale versie wordt namelijk ICT ook als een bruikbaar middel tegen eenzaamheid genoemd. 

Vervolgens was het aan de vertegenwoordigers van de organisaties om hun handtekening te zetten.
Uiteraard is dit volgens het persbericht van ChristenUnie-SGP, maar een beginpunt. In de komende maanden zullen deze organisaties verder nadenken over hoe ze dit manifest inhoud kunnen geven.

De ChristenUnie-SGP zal daar, als organisator van deze actie, ook het initiatief toe nemen. En uiteraard zijn andere organisaties en partijen natuurlijk van harte welkom om zich daarbij aan te sluiten.

Kijk voor meer informatie over het manifest op www.waardigouderworden.christenunie.nl.


advertentie