KV De Vinken heeft nieuwe voorzitter en reikt ereteken uit

Vinkeveen - Afgelopen woensdag hield Korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze bijeenkomst kende deze keer, naast het vaststellen van het beleid van de club, enkele speciale hoogtepunten. Zo is Kelvin Hoogeboom benoemd tot voorzitter en kreeg Johan Kroon het Vinkenereteken uitgereikt.

Kelvin Hoogeboom (29) draait al diverse maanden mee in het bestuur van de vereniging en hanteert daar sinds november vorig jaar de voorzittershamer. Hij begon als jeugdspeler bij het Mijdrechtse Atlantis, maar kwam in 2004 samen met broer Pascal over naar De Vinken.

Het is een unicum in de Vinkenhistorie dat een speler uit de selectie ook het voorzitterschap op zich neemt. Hoogeboom is een verenigingsman bij uitstek. Naast het spelen in de Vinkenhoofdmacht (met inmiddels ruim 200 basisplaatsen en met ruim 400 scores staat hij in de top 10 van Vinkentopscorers aller tijden) is hij actief als scheidsrechter en maakt hij deel uit van diverse commissies, waaronder ook de supportersvereniging ‘de Vinkenvikings’.

Nu gaat hij, inmiddels in Vinkeveen wonend, enthousiast aan de slag als voorzitter van de Vinkeveense korfbalclub.

De nieuwbakken voorzitter mocht direct het volgende hoogtepunt afhandelen. Johan Kroon (51) kreeg het Vinkenereteken uitgereikt voor zijn grote verdiensten voor de club.

Johan Kroon is vele jaren een smaakmakende speler geweest in het vlaggenschip van De Vinken, een onnavolgbare speler met bijna duizend doelpunten op zijn naam. Daarnaast verzorgt Johan al heel veel jaren achtereen trainingen voor de jeugd- en selectieteams van De Vinken. De verdiensten van Kroon voor De Vinken zijn, volgens De Vinken, onnoemelijk uitgebreid en belangrijk.

Een van zijn laatste initiatieven is het exploiteren van het beachkorfbalveld dat De Vinken inmiddels rijk is. 


advertentie