Ook lokale politici moeten overleven in Mediacratie

Wilnis - Niet alleen ondernemers moeten zich staande kunnen houden in de kritische media, ook lokale politici hebben hier een dagtaak aan. Zeker zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, schrijft de VIB De Ronde Venen in een persbericht.

Het leek de VIB daarom een goed moment om ondernemers en politici bij te spijkeren op het gebied van omgang met de media. En wie kan dat beter dan oud-spindoctor van ex-premier J.P. Balkenende en voormalig staatssecretaris van Defensie Jack de Vries! 

Meer dan 80 ondernemers, directeuren, managers en lokale politici verzamelden zich in de Willisstee in Wilnis voor de wijze lessen van De Vries. Na een korte introductie van voorzitter Daniël Storm, werd het publiek door De Vries meegenomen in de do’s en don’ts in de media.

Volgens hem bestaan de belangrijkste lessen uit drie elementen. Zo zijn er drie primaire journalistieke principes: Conflict – Human Interest – Nieuws. Aan de hand van actuele voorbeelden werd snel duidelijk welke lessen hieruit te trekken zijn.

Na een zeer interactieve uiteenzetting sloot De Vries af met de drie belangrijkste elementen van een proactieve mediastrategie: Relevantie – Belofte – Bewijs.

Daarover werd nog uitgebreid nagepraat tijdens de netwerkborrel die door de medewerkers van Stee-Inn optimaal werd voorzien van een drankje en overheerlijke hapjes.

Het avondprogramma was ingericht voor het VIB Verkiezingsdiner. Alhoewel er geen pers aanwezig was, konden de acht aanwezige fractievoorzitters (of afgevaardigden) van de lokale politieke partijen het geleerde direct toepassen tijdens het driegangendiner. Als gast van de VIB kregen zij de rol van Tafeldame of Tafelheer, waarbij zij stellingen konden poneren, vragen beantwoorden en meningen en suggesties inwinnen. Na ieder gerecht wisselde de samenstelling.

Twee uur lang werd druk gediscussieerd over diverse politieke thema’s onder het genot van de culinaire hoogstandjes van Restaurant Rendez Vous.

Tegen 21:00 uur werd het verkiezingsdiner beëindigd. Zowel de lokale politici, als de VIB-leden spraken hun waardering uit voor zowel het middag-, als avondprogramma. Een herhaling over 4 jaar lijkt daarmee een feit.

Kijk voor meer informatie en foto's op de Facebookpagina van de VIB De Ronde Venen.

De eerstvolgende VIB-bijeenkomst is het VIB Netwerkontbijt bij Kokido in Mijdrecht op 17 mei a.s.


advertentie