DE waardepunten-actie levert bijna 1.000 pakken koffie op voor Voedselbank

De Ronde Venen - De actie afgelopen december van de gezamenlijke Lionsclubs Mijdrecht Wilnis en Vinkeveen Waverveen, waarbij DE waardepunten werden ingezameld voor pakken koffie ten behoeve van de Voedselbank De Ronde Venen, heeft wederom een fantastisch resultaat opgeleverd, meldt de Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn in De Ronde Venen 462.000 punten binnengehaald, goed voor 958 pakken koffie!

De Lionsclubs voerden ook in 2017, in samenwerking met Douwe Egberts, landelijk de actie ‘Koffie voor de voedselbanken”. Tijdens de actie zijn maar liefst zo'n 44 miljoen punten ingezameld! Douwe Egberts heeft dit aantal royaal met 20% verhoogd. Dat resulteerde uiteindelijk in 90.000 pakken koffie voor 118 voedselbanken in ons land. Daarnaast maakte Douwe Egberts nog een extra genereus gebaar, door 90.000 pakken hoogwaardige biologische koffie van 500 gram te leveren.

Ook de Lionsclubs in De Ronde Venen voerden alweer voor de vierde keer deze actie, om zo de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft namelijk niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

In De Ronde Venen is ook dit keer weer massaal gehoor gegeven aan de oproep DE waardepunten te doneren. De Lionsclubs bedanken al deze donateurs hartelijk voor hun gulle giften. Ook de inzamelpunten worden bedankt voor hun medewerking aan deze actie.

Op dinsdag 27 maart werden de 958 koffiepakken in ontvangst genomen door Kees Schouten, voorzitter van de Voedselbank De Ronde Venen, in aanwezigheid van Dick Stoeltie en Otto Boelens van de Lionsclub Mijdrecht Wilnis en van Margit de Koning namens de Lionsclub Vinkeveen Waverveen.

Kees Schouten: “Door dit fantastische initiatief kunnen de 120 gezinnen bij onze voedselbank voor ruim een half jaar van koffie worden voorzien. We danken de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!”

Een actie als deze is zeker weer voor herhaling vatbaar, denken de Lionsclubs. Zij roepen dan ook nu al op DE punten voor de volgende actie in december 2018 te bewaren.


advertentie