Jeugdbrandweer Vinkeveen viert 30-jarig bestaan met jeugdbrandweerwedstrijd

Vinkeveen - De VRU Jeugdbrandweer Vinkeveen en Waverveen bestaat 30 jaar. Om dit te vieren organiseert het korps, in samenwerking met de Stichting Jeugdbrandweer Nederland, op zaterdag 21 april a.s. kwalificatiewedstrijden in de klasse 'lage druk'. Daarbij is iedereen van harte welkom om te komen kijken.

Maar liefst 20 jeugdbrandweer-teams uit het hele land komen die dag naar Vinkeveen om te strijden voor een plaats in halve finale later dit jaar. Tijdens deze spannende wedstrijden zullen alle teams zich vol overgave op het wedstrijdscenario storten. Voor de bezoekers een kans om deze brandweerlieden in spé in actie te zien.

De jeugdbrandweer kan gezien worden als een belangrijke kweekvijver voor de vrijwillige brandweer. De post Vinkeveen bijvoorbeeld, bestaat nu voor ruim tweederde uit oud-jeugdbrandweerleden en ze is mede daardoor al jaren op volle sterkte.

In Nederland zijn ruim 150 jeugdbrandweerkorpsen actief die zijn aangesloten bij de Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN). Voor deze jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar worden in verschillende klassen wedstrijden georganiseerd.  Dit begint met de kwalificatiewedstrijden waarin zij zich kunnen plaatsen voor de halve finales.

Uiteindelijk plaatsen de tien beste ploegen in elke wedstrijdklasse zich voor de landelijke finale.

Er zijn twee wedstrijdbanen. Beiden zijn voor het publiek goed te bekijken. Per wedstrijdbaan zijn verdeeld over de dag tien verschillende ploegen aan het werk te zien.

Bezoekers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne van Vinkeveen aan de Herenweg 107 te Vinkeveen. Van daaruit worden zij naar de wedstrijdlocatie verwezen.

Op elke wedstrijdbaan start de eerste ploeg om 09:00 uur en begint de laatste om ongeveer 16:00 uur. Rond 17:30 uur is de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Vinkeveen en worden daar de winnaars bekendgemaakt.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Met haar partners draagt de VRU op efficiënte en effectieve wijze zorg voor het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises.


advertentie