Bouw Laag Veenzicht in Vinkeveen gestart

Vinkeveen - Op woensdag 4 april jl. is het startsein gegeven voor de bouw van 14 woningen en 10 appartementen in Laag Veenzicht te Vinkeveen. Hiermee is de realisatie van fase 3 van Vinkeveld van start gegaan.  Daarin zullen ook de eerste ‘Nul op de Meter woningen' in De Ronde Venen worden gerealiseerd.

Demissionair wethouder David Moolenburgh nam plaats in een graafmachine en groef grond af, om zo ruimte te maken voor de bouw van de woningen en appartementen. Ruim 50 kopers en projectbetrokkenen waren getuige van dit bijzondere moment. Voor de kopers bood deze bijeenkomst tevens de gelegenheid hun toekomstige buren te ontmoeten.

Demissionair wethouder David Moolenburgh: "Met het starten van de bouw van Laag Veenzicht start het laatste deelproject in Vinkeveld. Het is prachtig om te zien hoe de wijk – ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners – in de loop van de tijd tot stand is gebracht en tot leven is gekomen. Met de bouw van deze woningen en appartementen zorgt BPD voor een passend sluitstuk van een nieuwe wijk, waar Vinkeveen en De Ronde Venen trots op mogen zijn."

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: "We zijn blij dat we samen met de gemeente verder invulling hebben kunnen geven aan de afronding van Vinkeveld."

In Vinkeveen ontstaat aan de zuidwestkant de wijk Vinkeveld. Met de 14 woningen en 10 appartementen in deelproject Laag Veenzicht, nadert de kleinschalige wijk zijn voltooiing. De wijk ligt aan de oude spoordijk, aan de rand van de polder. Hier zijn, volgens BPD 'het oneindige polderlandschap en het goede buitenleven altijd dichtbij'.

Zes van de 14 grondgebonden woningen worden zogenaamde ‘Nul op de Meter woningen'. Dit betekent dat een toekomstige eigenaar een energierekening heeft van nul euro. Een primeur voor de gemeente De Ronde Venen.

Kijk voor meer informatie over Laag Veenzicht op www.nieuwbouw-laagveenzicht.nl.


advertentie