Opening Fortenseizoen op Fort bij Abcoude

Abcoude - Het Fort bij Abcoude is een van de forten van de Stelling van Amsterdam en van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die hun poorten openen voor het publiek tijdens het weekeinde van 14 en 15 april a.s. Deze forten starten gezamenlijk het Fortenseizoen.

Dit jaar is, in het kader van het Europees Erfgoedjaar, 'Grenzeloos Genieten' het thema. De forten organiseren onder dit thema diverse activiteiten. Het programma van die activiteiten is te vinden op www.startfortenseizoen.nl.

Het Fort bij Abcoude is op zaterdag 14 april a.s. open voor het publiek van 10:00 tot 17:00 uur. Men kan het fort bezoeken door deelname aan de rondleidingen door de rondleiders van Stichting Fort Abcoude.

De eerste rondleiding begint om 10:00 uur. De laatste rondleiding is om 16:00 uur. 

De Saluutbatterij Amsterdam is 14 april a.s. aanwezig en zal tijdens de rondleidingen elk heel uur een demonstratie met het kanon van de batterij geven.

Tijdens de rondleidingen worden onder andere de kruitmagazijnen, de expositieruimte en het
gerenoveerde oostelijk oreillon bezocht. De rondleiders besteden tijdens de rondleidingen ook aandacht aan de op het fort aanwezige bijzondere fauna en flora. Tevens wordt tijdens de rondleiding een uitkijkplatform bezocht, van waarop men het inundatiegebied van het Fort bij Abcoude ten oosten van Abcoude tot aan Fort Nigtevecht kan overzien.

Het Fort bij Abcoude is te vinden aan de Molenweg 19 te Abcoude.


advertentie