Alzheimer Café Vinkeveen over dementie in een relatie

Vinkeveen - Samen oud worden, dat is wat mensen voor ogen hebben als ze trouwen of gaan samenwonen.

Als beide partners niet meer hoeven te werken, breekt een nieuwe levensfase aan met veel tijd en aandacht voor elkaar. Natuurlijk kunnen lichamelijke ongemakken op het pad komen, of zelfs een ernstige ziekte. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de rolverdeling binnen de relatie. Maar je kunt samen het verdriet verwerken, praten over het veranderde toekomstbeeld, samen beslissingen nemen en samen de veranderende relatie vormgeven.

Hoe anders is dat wanneer een van de partners aan dementie lijdt. Er ontstaat dan een proces dat in het teken staat van voortdurend veranderen en verliezen. Hierbij valt te denken aan het verlies van vertrouwde rollenpatronen, verlies van de relatie, verlies van het hebben van een goed gesprek met elkaar en het verlies van een sociaal leven, doordat de persoon met dementie steeds meer zorg en begeleiding nodig heeft.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u met ons van gedachten wisselen en/of ervaringen uitwisselen, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en er is gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie