De Ronde Venen krijgt als laatste regiogemeente Burgernetmail

De Ronde Venen - Onlangs meldden wij dat Burgernet vanaf maandag 9 april uitgebreid wordt met Burgernetmail. Met deze uitbreiding verwachten politie en gemeente meer informatie te ontvangen, waardoor bijvoorbeeld meer inbraken opgelost of voorkomen kunnen worden.

De Ronde Venen is, samen met Stichtse Vecht, de laatste gemeente in de politieregio Midden-Nederland die deze uitbreiding hebben gekregen.

De nieuwe e-maildienst van Burgernet moet ervoor zorgen dat de deelnemers ook op een later tijdstip hun tips kunnen delen. Dick Roodenburg, ambtenaar Integrale Veiligheid van de gemeente De Ronde Venen, legt uit dat de mail aanvullend is: "Later kan het ook nog van nut zijn als mensen alles rustig kunnen nalezen, en de politie een oproep kan doen of mensen iets verdachts hebben gezien. Maar dan zit er geen spoed meer op."

Roodenburg ziet ook goede mogelijkheden om met de mail problemen te voorkomen. "Als er bijvoorbeeld in een buurt veel inbraken of vernielingen zijn geweest, dan kan je heel doelgericht op dat gebied een mail uitsturen, en vragen of mensen extra letten op verdachte situaties als ze bijvoorbeeld 's avonds hun hond uitlaten."

Ook geeft het volgens Roodenburg vertrouwen in de buurt, als mensen zien dat de politie bezig is met het oplossen van zaken. De gemeente wil dan ook zoveel mogelijk de communicatie bundelen. "De Ronde Venen zoekt nog mogelijkheden om alle berichten van Burgernet, de twitterende wijkagent en WhatsAppgroepen te combineren", zegt Roodenburg.

Dat De Ronde Venen en Stichtse Vecht de laatste twee gemeenten zijn die op de e-maildienst zijn aangesloten, is niet omdat Burgernet daar impopulair is. Sterker nog: De Ronde Venen heeft relatief gezien al jaren de meeste Burgernetdeelnemers van alle Utrechtse gemeentes. Vijftien procent van de inwoners is lid van Burgernet, waar het landelijke gemiddelde rond acht tot tien procent ligt. En dat deelnamepercentrage maakt Roodenburg trots.

Bron en foto: RTV Utrecht


advertentie