Frustraties bij geblesseerde scheidsrechter Richard Liesveld

Vinkeveen - Hij floot een KNVB bekerfinale, hij leidde Klassiekers en interlands, en was scheidsrechter bij wedstrijden in de Europa League. En hij maakte als zesde official (doellijn-assistent) deel uit van het Team Kuipers, tijdens het EK en tijdens een Champions Leaguefinale. Maar Vinkevener Richard Liesveld heeft sinds november 2016 geen wedstrijd meer gefloten, schrijft RTV Utrecht op haar website.

"Het begon met een achillespeesblessure, toen die over was kreeg ik last van mijn rug", vertelt Liesveld. "Ik ben nu al ruim een jaar bezig met herstellen. De laatste conditietest kwam nog te vroeg voor me." Voetbalscheidsrechters moeten die tests regelmatig doen. "Dat, en een spelregeltoets, dat zal niemand verbazen. Als je er drie keer op rij voor zakt, wordt je dienstverband beëindigd."

Als Liesveld weer fit is, zal hij eerst in de Jupiler League ritme op moeten doen. "En als ik weer in de Eredivisie ga fluiten, heb ik een andere uitdaging. Ik heb namelijk nog nooit met een videoreferee gewerkt. Dat moet ik ook leren."

Al met al snakt de Vinkevener naar een rentree op de velden. "Het is heel frustrerend om anderhalf jaar thuis te zitten en je collega's op tv bezig te zien met dingen die je zelf graag wilt doen."

Bron: RTV Utrecht


advertentie