Aantal WW-uitkeringen regio Groot Amsterdam daalt

Aantal WW-uitkeringen regio Groot Amsterdam daalt

Regio - Het aantal WW-uitkeringen in de regio Groot Amsterdam daalt, meldt het UWV.

In de regio Groot Amsterdam, waaronder De Ronde Venen valt, komt het aantal lopende WW-uitkeringen eind maart 2018 uit op 23.886. Dat is 0,4% minder dan in februari. Landelijk is de daling van het aantal WW-uitkeringen met 0,7% iets hoger dan in Groot Amsterdam.

Eind februari bedroeg het aantal WW-uitkeringen in De Ronde Venen 728. Eind maart was dat verminderd naar 727, een daling van 0,7%.

Van de 727 personen die een WW-uitkering ontvingen, waren er 39 jonger dan 27 jaar, 257 tussen 27 en 50 jaar en 421 ouder dan 50 jaar.

Ook op jaarbasis is de daling van het aantal WW-uitkeringen landelijk met 21% sterker dan in Groot Amsterdam (-15%).

Dat het aantal WW-uitkeringen al geruime tijd daalt is een duidelijk signaal van een aantrekkende arbeidsmarkt.

Op dit moment zijn er zoveel openstaande vacatures, dat werkgevers in veel sectoren grote moeite hebben om deze te vervullen. Eén van die sectoren – naast bijvoorbeeld de ICT, bouw en zorg - die kampt met personeelstekorten is de horeca.

Als gevolg van toenemend consumentenvertrouwen, geven consumenten meer uit aan horecabezoeken. Dat zorgt voor een toename van de werkgelegenheid in deze sector. In Groot Amsterdam zijn bijna 43.000 mensen werkzaam in de horeca.

De groeiende vraag naar personeel biedt werkzoekenden in de horeca juist goede kansen op werk. Functies als kok, keukenhulp, fastfoodmedewerker, barista en mise-en-place-medewerker zijn kansrijke beroepen in de horeca.

In het vierde kwartaal van 2017 ontstonden in Groot Amsterdam ruim 250 vacatures voor kok en bijna 1.200 voor kelners en barpersoneel. 

De arbeidsmarktregio Groot Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn. advertentie