Nieuwe cursus 'Digisterker' bij Bibliotheek Mijdrecht

Mijdrecht - De overheid biedt haar diensten steeds meer digitaal aan. Via internet kan men bijvoorbeeld zijn of haar pensioenoverzicht inzien of een afspraak maken met de gemeente. Iedereen heeft ook een berichtenbox op internet, een persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst.

Om zaken met de overheid te kunnen regelen is een digitaal paspoort nodig: het DigiD. Veel mensen vinden het moeilijk om het DigiD aan te vragen en te gebruiken. Ook het zoeken naar informatie van de overheid, is voor veel inwoners lastig. 

Wilt u zelf leren uw zaken via de computer te regelen? Doe dan mee aan de cursus “Digisterker” in de Bibliotheek Mijdrecht. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. De eerstvolgende cursus start op vrijdag 1 juni a.s. van 09:00 tot 11:00 uur. De vervolgdata zijn 8, 15 en 22 juni. 

Er kunnen maximaal zes personen aan deze cursus deelnemen.

Kosten voor deelname bedragen € 15, dat zijn de kosten voor het cursusboek.

Opgeven voor de cursus kan tot en met uiterlijk 22 mei a.s. via de Bibliotheek of via het aanmeldformulier op de website van de Bibliotheek. Plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. Na inschrijving krijgt u een schriftelijke bevestiging van deelname. 

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van de Bibliotheek op www.bibliotheekavv.nl.


advertentie