Duende: een muzikale reis langs flamenco, jazz en dichters

Abcoude - Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans en David Lucieer maken op zaterdag 28 april in Theater Piet Mondriaan aan de Broekzijdselaan in Abcoude onder de naam 'Duende' een muzikale reis langs jazz, flamenco en dichters als Lorca, Pessoa en Drummond. Hiermee sluiten zij het theaterseizoen 2017-2018 van het Theater Piet Mondriaan af.

Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. De een speelt op zijn flamencogitaar, de ander leest. Een derde blaast hemelse noten de lucht in op zijn trompet. Het drietal omarmt de taal en de muziek van het zuiden. Ze komen in Spanje, Portugal, Brazilië. Maken een muzikale reis langs flamenco en jazz. En ontmoeten dichters als Lorca, Pessoa, Drummond de Andrade. Meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

Op het podium duelleren Eric Vloeiman, Eric Vaarzon Morel en David Lucieer met elkaar op het scherpst van de snede, alledrie met hun sterkste wapens. Eric en Eric met hun muziek, David met zijn taal en mimiek. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen. In de Hollandse winter brengen zij in het theater schroeiende zon, Latijnse liefde en een lome siësta.

Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel zijn, elk op hun eigen gebied en ook samen, bekende muzikanten en ervaren bespelers van de grote Nederlandse theater- en concertzalen. David Lucieer is een befaamde acteur van Nederlandse bodem. Hij acteerde o.a. in De Meeuw van Tsjechov in regie van Gerardjan Rijnders en op televisie in Dokter Deen.

Kortom een prachtig stel om het twaalfde seizoen van Theater Piet Mondriaan een daverend slot te bezorgen.

Aanvang van het programma 20:15 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Readshop Abcoude aan de Hoogstraat 32 of via de website van het Theater Piet Mondriaan: www.theaterpietmondriaan.nl.


advertentie