Inschrijving recreatieve fietstocht Abcoude-Baambrugge open

Abcoude/Baambrugge - Wat in een deel van De Ronde Venen bekend staat als de 'Rabo Fietstocht', wordt in Abcoude en Baambrugge iets anders aangepakt.

Daar organiseren de Lionsclub Abcoude-Baambrugge en de Rabobank Amstel en Vecht deze recreatieve fietsdag op 24 juni a.s., waarbij de deelnemers geld verdienen voor hun lokale verenigingen. Elke deelnemer rijdt voor een club naar keuze. 

De Rabobank Amstel en Vecht stelt een bedrag van € 5.000 ter beschikking, dat over de verenigingen wordt verdeeld, afhankelijk van het aantal deelnemers dat per vereniging meedoet. Dat betekent: hoe meer deelnemers per club, hoe hoger de opbrengst voor die club. Het sponsorbedrag mag de vereniging vrij besteden aan bijv. nieuw materiaal, een einde seizoensbarbecue of feest ofwel een goed doel.

Het is dan ook de moeite waard om dit met zijn allen voor je vereniging te doen. Laat iedereen in actie komen: vrienden, familie, buren en kennissen, iedereen is welkom! Gezellig om mee te doen, en je doet ook nog daadwerkelijk iets voor je club! Deelnemers die meerijden zonder vereniging kunnen met hun deelname de Voedselbank De Ronde Venen steunen.

Er zijn drie aantrekkelijke routes van verschillende lengtes uitgezet: 20, 40 en 65 kilometer.

- De Ouderkerkroute – 20 kilometer

Deze tocht voert vanaf Abcoude via de Winkeldijk door de polder naar Ouderkerk en eindigt weer in Abcoude. Ideaal voor families met jongere fietsers.

- Gein-Vechtroute – 40 kilometer

Deze tocht start in Abcoude en volgt de rivier het Gein. Vervolgens wordt de rivier de Vecht gevolgd en daarna weer terug naar Abcoude.

- De Ronde Venenroute – 65 kilometer

Deze route voert letterlijk langs de grenzen van de gemeente. Toeristisch, voor de echte fietser.

Alle routes zijn in principe ook geschikt voor e-bikes en mindervaliden met chauffeurs.

De tochten starten op zondag 24 juni a.s. tussen 09:00 en 10:00 uur. Zowel de start als de finish is in Abcoude, voor het Piet Mondriaangebouw aan de Broekzijdselaan 46-a.

Deelname aan de fietstocht kost € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Inschrijven kan op de website van de Lions Abcoude-Baambrugge.

Tijdens de route wordt met hulp van partners gezorgd voor diverse verrassingen. Zeker is al dat de Mobiele Fietsenmaker gratis zijn diensten aanbiedt. De andere verrassingen houden de organisatoren nog even onder de pet.

Foto: Lionsclub Abcoude-Baambrugge


advertentie