Programma Nationale Herdenking in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Op vrijdag 4 mei a.s. vindt de Nationale Herdenking plaats. Nederland is dan om 20:00 uur twee minuten stil om zo de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken.

Het programma in de gemeente De Ronde Venen luidt in hoofdlijnen als volgt.

In de diverse kernen in de gemeente gaan om 18:00 uur de vlaggen halfstok. Van 19:45 tot 19:57 uur luiden de kerkklokken, behalve in Baambrugge waar de klokken om 19:30 uur luiden. Van 20:00 tot 20:02 uur worden twee minuten stilte in acht genomen. Vervolgens wordt om 20:02 uur het Wilhelmus gespeeld en gezongen.

Daarna vinden bij de diverse monumenten krans- en bloemleggingen plaats. 

In Baambrugge vindt voorafgaand aan de dodenherdenking, vanaf 19:30 uur een stille tocht plaats langs het graf van Kees van der Lee, die eindigt bij het monument in de C.P. van der Leestraat.

In Mijdrecht vindt na de bloem- en kranslegging bij het monument in de Dorpsstraat nog een bloemlegging plaats bij de drie monumenten op het Raadhuisplein. 

In Wilnis worden na de bloem- en kranslegging bij het monument, ook bloemen gelegd bij de graven van de drie omgekomen Canadese piloten op het kerkhof bij de kerk.

De vlaggen blijven tot zonsondergang halfstok hangen. In verband met de dodenherdenking sluiten de winkels op koopavond vrijdag 4 mei uiterlijk om 19:00 uur.

Klik voor het volledige programma van de Nationale Herdenking op de link onder dit artikel.

Op de foto: het monument aan de C.P. van de Leestraat in Baambrugge


advertentie