Dames 1 Argon Basketball kampioen derde klasse

Mijdrecht - De Dames 1 van Argon Basketball is afgelopen maand kampioen geworden in de derde klasse. De laatste keer dat dit plaatsvond is alweer 4 jaar geleden.

Het team, dat tijdens het seizoen steeds beter op elkaar ingespeeld raakte, heeft over het gehele seizoen slechts één wedstrijd verloren.

De kampioenswedstrijd moest thuis gespeeld worden tegen de Dames 5 van het Utrechtse Bull's. Vooraf was er bij de Argon-dames een gezonde spanning aanwezig, aangezien in de uitwedstrijd  tegen het Bull's team hard gewerkt moest worden om tot een overwinning te komen.

De Argon-dames waren deze laatste wedstrijd geheel compleet aanwezig. Coach Nicole Booden, die aan het begin van het seizoen nog twijfelde, had het zwaar met de wissels, omdat zij iedereen dezelfde speeltijd wilde geven.

Bij de aanvang van de wedstrijd bleek dat een aantal spelers van de tegenpartij niet aanwezig waren, waardoor de wedstrijd een stuk gemakkelijker gespeeld kon worden.

In de rust was de stand 34-14 voor de dames van Argon Basketball. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 59-34 op de borden. Marieke Gobée was topscorer van de avond met 18 punten.

Na afloop van de wedstrijd bedankten de dames de aanwezige toeschouwers op de tribune, die dit tot een onvergetelijke avond hebben gebracht. Normaal gesproken is de tribune niet of nauwelijks gevuld tijdens de wedstrijden. Deze maal echter was de tribune goed gevuld.

Aan het einde van de avond werd de overwinning gevierd en werd tevens afscheid genomen van teamgenoot Rianne Gortenmulder, die haar carrière aan het maken is op de vrachtwagen in het buitenland.

Anton van Dijk, de voorzitter van Argon Basketball, kwam de dames feliciteren met de overwinning.

Verder werd iedereen bedankt voor de bewezen diensten aan de vereniging. Denk hierbij aan scheidsrechters, wedstrijdcommissaris, de ledenadministratie etc. Van Dijk had voor iedereen een leuke attentie meegenomen. 

Kijk voor meer informatie over Argon Basketball op www.svargon.nl, of neem per e-mail contact op met Ineke Spraakman via basketball@svargon.nl.

Op de foto: Dames 1 Argon Basketball


advertentie