Kemal Gezer vertrekt bij FC Abcoude

Amstelveen/Abcoude - Kemal Gezer vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC Abcoude, schrijft de voetbalwebsite www.hetamsterdamschevoetbal.nl. Hij gaat spelen bij AMVJ uit Amstelveen. De 34-jarige middenvelder is de eerste aanwinst voor de zaterdag tweedeklasser.

Kemal viel de trainer van AMVJ op tijdens de bekerwedstrijd tussen FC Abcoude en AMVJ, begin september vorig jaar, waarin hij zich volgens hetamsterdamschevoetbal.nl 'een veldheer' betoonde. FC Abcoude verloor die wedstrijd uiteindelijk met 3 - 5.

Gezer vertelt dat AMVJ-trainer Ricky Kumar na afloop direct naar de middenvelder toeliep. “Bedankt dat je eruit was gegaan, zei hij”, vertelt Gezer.

“Terwijl het einde van het seizoen naderde, heeft hij weer contact opgenomen," zegt Gezer. "Omdat ik een indruk bij hem zou hebben achtergelaten. Ik stond er wel voor open en heb twee keer meegtraind. Een leuke groep, fanatieke jongens. Iedereen kent elkaar, het is allemaal heel hecht.”

Gezer wilde bovendien weer op zaterdag gaan voetballen. Eén dag in het weekend moet hij namelijk werken, maar vanwege het voetballen bij FC Abcoude op zondag, werd dit automatisch de zaterdag. Dat betekende dat hij zijn zoontje, dat bij Buitenveldert Onder-8 voetbalt, niet kon zien spelen. “Ik wil hem ook zien voetballen. Dat was voor mij de grootste reden om voor de zaterdag te kiezen. Ik heb met twee zondagclubs gesproken en heb ze allebei eerlijk gezegd dat ik voor mijn zoontje kies. Dan kan ik op zondag werken.”

Vervolgens waren er twee opties voor hem: AMVJ of Ajax 3. Zijn keuze viel op de Amstelveners. “Ricky is een goede jongen. Hij weet wat hij voor ogen heeft en was op zoek naar een middenvelder met rust aan de bal, die het spel neer kan zetten. Bovendien is het een beetje te vroeg voor Ajax 3. Al wil ik daar wel mijn carrière afsluiten,” eindigt Gezer.


advertentie