Mannen gearresteerd na achtervolging en met inzet politiehelikopter

Utrecht/De Ronde Venen - De politie meldt in een bericht op haar website, dat na een lange achtervolging en met inzet van de politiehelikopter, de politie in de nacht van maandag 14- op dinsdag 15 mei twee verdachten, waaronder één uit De Ronde Venen, heeft gearresteerd. Voorafgaand aan hun arrestatie hadden zij zich schuldig gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag.

Rond 02:30 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Vleutensebaan in Utrecht in de richting van de Gele Brug. De agenten besloten een routinecontrole in te stellen, maar de bestuurder was het daarmee kennelijk niet eens.

Op de Thomas à Kempisweg keerde hij zijn auto en reed vervolgens met hoge snelheid in de richting van de Spinozabrug. De agenten kregen daarop assistentie van meerdere surveillance-eenheden uit Utrecht en van de Landelijke Eenheid tijdens de achtervolging die via Leidsche Rijn naar de snelweg A2 voerde.

De vluchtende bestuurder vertoonde levensgevaarlijk rijgedrag door met hoge snelheid tegen de rijrichting in te rijden. Via de A2 richting Veenendaal en vervolgens weer terug richting Utrecht, werd de auto in de wijk Lombok ontdekt door de politiehelikopter.

Vanuit de helikopter werd gezien dat de bestuurder de auto parkeerde op de Floresstraat en dat drie inzittenden uit de auto vluchtten.

Op aanwijzing van de politiehelikopter werden uiteindelijk twee verdachten ontdekt in een tuin en op een dak van een schuur. De mannen, respectievelijk 21 en 17 jaar en afkomstig uit Utrecht en De Ronde Venen, werden gearresteerd en ingesloten.

De politie doet onderzoek naar de derde verdachte en naar het motief om zich te willen onttrekken aan de controle.

Foto: politie.nl


advertentie