Nieuwe atletiekvereniging in Abcoude van start

Abcoude - Vrijdag 18 mei a.s. gaat Atletiek Abcoude, de nieuwe atletiekclub in Abcoude, van start met een eerste training, meldt de club in een persbericht.

Atletiek Abcoude is een initiatief van Michiel Hulleman, Tom Terpstra en Nina Mathijssen. Zij willen graag jonge kinderen van 4 tot 8 jaar laten kennismaken met atletiek. Abcoude heeft geen atletiekbaan, maar zij zien dit niet  als een belemmering.

Trainingen worden gedaan op de voetbalvelden van FC Abcoude. Daarnaast is er een  samenwerking met AV Feniks, een atletiekvereniging in Amsterdam Zuidoost. Op haar atletiekbaan gaan ook regelmatig trainingen gedaan worden.

Atletiek Abcoude is lid van de Atletiekunie, wat wil zeggen dat iedereen die lid wordt van de club, mee kan doen met wedstrijden van de Atletiekunie. In zowel de winter als in de zomer worden wedstrijden uitgezocht worden waaraan Atletiek Abcoude kan deelnemen.

In de zomer zijn dit wedstrijden op de atletiekbaan, in de winter zijn dit cross-hardloopwedstrijden.

Gemeente De Ronde Venen heeft Atletiek Abcoude een sportstimuleringssubsidie gegeven. Deze is gegeven omdat het oprichten van een atletiekvereniging voor kinderen in de Ronde Venen aansluit bij de visie dat er voor iedereen een laagdrempelig sportaanbod in de buurt moet zijn. Daarnaast is het voor kinderen belangrijk om gezond, fit en actief te blijven. Met deze subsidie van de gemeente kan Atletiek Abcoude een start maken met de trainingen en kan de atletiekvereniging worden opgericht.

Kijk voor meer informatie over Atletiek Abcoude op de website www.atletiekabcoude.nl.


advertentie