Gerucht: Manchester City wil € 60 miljoen betalen voor De Ligt

Manchester/Amsterdam/Abcoude - De voetbalwebsite Voetbalprimeur.nl meldt dat volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport de voetbalclub Manchester City € 60 miljoen overheeft voor een overstap van Matthijs de Ligt van Ajax naar Manchester City. 

Manchester City overtroeft met dit bod op de inwoner van Abcoude concurrent Tottenham Hotspur, dat een bedrag van € 55 miljoen op tafel heeft gelegd bij Ajax.

De pas achttienjarige centrale verdediger werd onlangs nog nadrukkelijk gelinkt aan Tottenham Hotspur. Ook FC Barcelona zou al langere tijd jacht maken op de vijfvoudig Oranje-international. De stopper die zijn voetbalcarrière begon bij FC Abcoude, heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2021, dat daardoor dus in de positie is om een hoge transfersom te vragen.

De Ligt kan bij een vertrek uit Amsterdam in één klap twee transferrecords breken. Davinson Sánchez vertrok afgelopen zomer voor € 40 miljoen naar Tottenham Hotspur, maar kan door De Ligt afgelost worden als duurste Ajacied én duurste Eredivisie-speler ooit.

Bron: www.voetbalprimeur.nl Foto: Ajax1.nl


advertentie