Druk weekeinde voor hulpdiensten

De Ronde Venen - Het waren drukke dagen voor de diverse hulpdiensten in De Ronde Venen.

Op zaterdag 19 mei jl. moest een traumahelikopter uit Rotterdam komen om op de Verfmolen in Mijdrecht assistentie te verlenen bij een medische noodsituatie. Desondanks overleed het slachtoffer.

Zaterdagavond eindigde vervolgens een actervolging die in Amsterdam begon op een camping in Vinkeveen. Op de A2 richting Utrecht nam de bestuurder van de vluchtende Mercedes volgens de politie veel risico om aan de agenten te ontkomen. Hij haalde daarbij snelheden van boven de 200 kilometer per uur.

Nadat de politie de vluchtwagen op de N201 uit het oog verloor, werd de Mercedes teruggevonden bij recreatiepark Buitenborgh. Het is niet bekend of iemand is aangehouden.

Zondagavond rukten de hulpdiensten massaal uit naar de Vinkeveense Plassen, omdat daar een vrouw onwel was geworden en te water was geraakt. Een traumahelikopter, de brandweer en ambulancepersoneel werdenzijn ingezet.

Een woordvoerder van de politie meldde dat waarschijnlijk sprake was van een ongeluk, maar maandagmorgen meldde de politie desgevraagd dat het toch om gezondheidsproblemen ging. Hoe het nu met de vrouw gaat is niet bekend.


advertentie