Jeugdbrandweer Vinkeveen naar halve finale landelijke competitie

Oud-Bijerland/Vinkeveen - De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft het jubileumjaar nog meer glans gegeven door afgelopen zaterdag winnaar te worden van de kwalificatiewedstrijd in Oud-Bijerland. Daarmee plaatst de ploeg zich rechtstreeks voor deelname aan de halve finale.

Het team onder leiding van bevelvoerster Femke Jansen, kreeg in de klasse Aspiranten Lage druk te maken met een brand in een basisschool. Bij aankomst werden ze opgewacht door de sleutelhouder die de ploeg goede informatie kon geven over het object en de aard van de brand.

De aanvalsploeg, Danny Tempelaars en Corné Huijbreghs, voerde eerst een verkenning rondom het object uit. Daarbij werd de brandhaard in een klaslokaal gelokaliseerd. Vervolgens werd bij de binnenverkenning in de school een branduitbreiding gevonden in een naastgelegen kamer.

Ondertussen had door de waterploeg, Mika Gankema en Justin Smit, samen met pompbediende Matthijs Kok, de waterwinning vanaf de ondergrondse brandkraan naar het schoolgebouw opgebouwd.

De aanvalsploeg zette de eerste straal in op de uitbreiding, om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen en zo bescherming te bieden aan de waterploeg die hierdoor met de tweede straal de brandhaard in het klaslokaal kon bereiken. Nadat de beide aanvalsstralen waren ingezet kon de brand worden afgeblust en het sein brandmeester worden gegeven.

Op het moment dat de brand volledig was gedoofd, werd het gebouw geventileerd en konden alle materialen snel weer worden opgeruimd. Nadat de laatste materialen over de finish waren gebracht zat de wedstrijd er voor de ploeg op en was het wachten op de prijsuitreiking.

Bij de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Oud-Bijerland, bleek de Vinkeveense ploeg 874 punten te hebben behaald, waarmee zij tot winnaar van deze wedstrijd werd uitgeroepen.

De komende periode zal weer hard worden getraind voor de halvefinale op 16 juni a.s. in Oudewater.

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder Femke Jansen
Pompbediende Matthijs Kok
Nummer 1 Danny Tempelaars
Nummer 2 Corné Huijbreghs
Nummer 3 Mika Gankema
Nummer 4 Justin Smit

Foto's: Jeugdbrandweer Vinkeveen


advertentie