Burgemeester Woerden bestuurt stad in zijn eentje

Woerden - Het gebeurt niet vaak, maar in Woerden bestuurt burgemeester Molkenboer de stad in zijn eentje, omdat er geen wethouders meer zijn.

Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn van de drie Woerdense wethouders er twee, Ivo ten Hagen en Yolan Koster, wethouder geworden in andere gemeentes, terwijl de nieuwe coalitie van CDA, D66, LijstvanderDoes en CU/SGP nog geen akkoord en nieuwe wethouders geleverd.

Hans Haring is daardoor de enig overgebleven wethouder in Woerden. Omdat een gemeente als Woerden niet door één wethouder bestuurd mag worden, mag Haring het ambt van wethouder niet meer uitoefen en moet hij deze functie neerleggen. Wel zal hij burgemeester Molkenboer blijven adviseren vanaf de zijlijn.

Burgemeester Molkenboer krijgt het daardoor druk. Hij zal totdat de nieuwe wethouders geïnstalleerd worden alléén de gemeente Woerden besturen. Dat zal in beginsel niet al te moeilijk zijn, omdat tot de installatie van de nieuwe wethouders, weinig tot geen grote beslissingen worden genomen.

De nieuwe coalitie heeft inmiddels laten weten dat het nieuwe coalitieakkoord op 5 juni a.s. wordt gepresenteerd, terwijl de gemeenteraad de nieuwe wethouders op 7 juni zal installeren.

Bron: woerden.tv


advertentie