Failliet taxibedrijf Verhoef uit Uithoorn rijdt voorlopig door

Uithoorn - De voertuigen van het failliete taxibedrijf Verhoef uit Uithoorn blijven voorlopig rijden. Zo komt het vervoer van de klanten niet in gevaar en kan de curator onderzoek doen naar een gehele of gedeeltelijke doorstart.

De directie van het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Curator mr. Stephan van de Kant geeft aan dat het faillissement gaat om Verhoef Service Company, alsmede de BV’s Verhoef Personenvervoer, Verhoef Groepsvervoer en Verhoef Select Drive. Ook de activiteiten van Verhoef Select Coaches en Mijn-Taxi.nl vallen onder het faillissement.

Dat werd door de directie zelf aangevraagd vanwege tegenvallende resultaten, grotendeels als gevolg van kleine marges in de taxisector de laatste jaren. Ook de beperkte budgetten en tarieven voor de verschillende vormen van doelgroepenvervoer worden als oorzaak genoemd.

Voorlopig worden de bedrijfsactiviteiten zo goed als mogelijk voortgezet. Er is een afkoelingsperiode van twee maanden ingelast, waarin leveranciers eventuele rechten op de failliete boedel in beginsel niet kunnen uitoefenen. Dat wil niet zeggen dat het vervoer twee maanden lang in deze vorm wordt voortgezet, maar wel dat de curator de gelegenheid krijgt om alles in kaart te brengen terwijl het vervoer niet in gevaar komt.

Van de Kant wil zich eerst een beeld vormen van de omvang van de boedel en de rechter van schuldeisers. Daarnaast zal hij onderzoeken of een doorstart van het bedrijf, of delen daarvan, tot de mogelijkheden behoren. In eerste instantie is er zeker belangstelling van andere bedrijven, maar de aantrekkelijkheid van een failliet vervoersbedrijf hangt ook samen met de opdrachten die het heeft en die het kan behouden.

Bron: TaxiPro.nl


advertentie