Dubbele subsidie voor elektrische bestelbus voor ondernemers

Amsterdam/De Ronde Venen - Ondernemers uit onder meer De Ronde Venen die minimaal drie maal per week naar Amsterdam rijden, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeente Amsterdam, die kan oplopen tot € 10.500.

De gemeente Amsterdam heeft een extra subsidie van € 5.500 voor ondernemers uit Amsterdam en omliggende gemeenten die minimaal drie keer in de week in Amsterdam rijden. Het gaat om de gemeenten Amstelveen, Diemen, Haarlemmerliede, Spaarnewouden, Haarlemmermeer, Landsmeer, Gooise Meren, Oostzaan, Ouder-Amstel, De Ronde Venen, Waterland, Weesp en Zaanstad.

Deze subsidie komt bóvenop de al bestaande subsidie van € 5.000 voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometers in de stad rijden.

Een ondernemer die voldoet aan alle voorwaarden, ontvangt dus maximaal € 10.500 subsidie voor een nieuwe 100% elektrische bestelauto. Dat kan dus behoorlijk schelen in de kosten.

De gemeente Amsterdam wil schone lucht voor de gezondheid van alle Amsterdammers en voor de leefbaarheid van de stad. Daarom ondersteunt de gemeente zakelijke rijders die veel kilometers maken, om over te stappen op elektrisch vervoer. Elektrisch rijden is rijden zonder uitstoot, wat veel beter is voor de luchtkwaliteit. Daarnaast is het zuiniger, stiller en scheelt het in de brandstofkosten.

Kijk HIER voor de voorwaarden en aanvragen van de reeds bestaande subsidie van € 5.000, en kijk HIER voor de voorwaarden en aanvragen van de tijdelijke extra subsidie van € 5.500.

Bron: gemeente Amsterdam


advertentie