Donderdag staking buschauffeurs Connexxion

Regio - Komende donderdag 7 juni a.s. staken de buschauffeurs van Connexxion in de regio's Amstelland-Meerlanden, Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond.

De aangekondigde staking is onderdeel van estafette-acties, waarmee personeel in het streekvervoer hoger loon en betere werkomstandigheden probeert te krijgen.

Zowel in Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel moeten de reizigers er rekening mee houden dat er weinig tot geen bussen uitrijden. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de buslijnen van Connexxion van en naar De Ronde Venen

Connexxion meldt op haar website dat zij, ondanks de werkonderbreking, een beperkte vorm van dienstverlening probeert uit te voeren. Dit is volgens Connexxion geen garantie dat alle lijnen worden gereden op de stakingsdag.

Connexxion concentreert haar activiteiten op een beperkt aantal hoofdlijnen binnen het vervoergebied. Doordat de reguliere dienstregeling verstoord is, moet de reiziger wel rekening houden met lange(re) wachttijden op de halte en het ontbreken van goede aansluitingen van bus, tram en treinverbindingen.

Paula Verhoef, bestuurder van FNV Streekvervoer meldt over de stakingsactie: “Het wordt tijd dat werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen, We hebben nog geen verbeteringsvoorstellen gezien, daarom volgen de stakingen elkaar deze week sneller op.”

Via deze link is te zien welke buslijnen van Connexxion donderdag eventueel wel rijden.


advertentie