Eigen haarwerksalon van Stichting Haarwensen in Prinses Máxima Centrum

Amsterdam/Mijdrecht - De Stichting Haarwensen uit Mijdrecht opent de deuren van haar eerste haarwerksalon, om kinderen zonder haar te helpen met een kosteloos haarwerk. De salon is gevestigd in het onlangs geopende Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en wordt zaterdag 16 juni om 10:30 uur op feestelijke wijze geopend. 

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Dagelijks lopen tientallen zieke kinderen zonder haar door de behandeling tegen kanker door de gangen. Het verlies van het haar heeft een grote invloed op hun zelfvertrouwen en stemming.

Met de komst van de Haarwensen-salon in het nieuwe Prinses Máxima Centrum kunnen kinderen tussen de behandelingen door al terecht voor een kosteloos haarwerk, voorheen gebeurde dit pas na een ziekenhuisopname. De haarwerksalon is de eerste salon in Nederland speciaal voor jonge kankerpatiënten t/m 18 jaar die hun haar verliezen door medicatie.

De haarwerksalon van de Stichting Haarwensen bevindt zich op de begane grond en heeft een oppervlakte van zo’n 50 m2, verdeeld over 3 verschillende ruimtes met ieder een eigen functie. De salon is modern ingericht en heeft een huiselijke sfeer en uitstraling. De salon is de plek waar de haarwerken bij de kinderen worden aangemeten. 

De salon beschikt daarnaast ook over een zogenoemde ‘ontmoetingsruimte’. Dit is een bijzondere ruimte, waar de patiënten elkaar kunnen ontmoeten en waar ze met elkaar gebruik kunnen maken van de aanwezige kaptafels met haar en make-up producten. Op deze manier kunnen de patiënten leren omgaan met hun veranderende uiterlijk.

Yvonne Boer, voorzitter van Stichting Haarwensen: ‘’Een Haarwensen haarwerksalon openen in zo’n prachtig nieuw gebouw is een droom die uitkomt. Met de opening van de salon zijn wij nog dichter bij de groep kinderen die wij helpen met een kosteloos haarwerk. Haarwensen bestaat inmiddels 10 jaar en wij hebben al 1.250 kinderen hun zelfvertrouwen teruggegeven. Naast het weggeven van haarwerken kunnen wij in de salon de kinderen leren omgaan met hun uiterlijk dat verandert. Wij kunnen de kinderen het zelfvertrouwen teruggeven, dit is één van de doelen van Haarwensen’’.

Stichting Roparun is al jarenlang een zeer betrokken sponsor van de Stichting Haarwensen en heeft gezorgd voor de financiering van de inrichting van de salon. Aan het bestuur van Stichting Roparun de eervolle taak om de salon op zaterdag 16 juni om 10:30 uur te openen. Na de opening is er volop ruimte om onder het genot van een hapje en drankje de salon te bekijken en de meerwaarde te ervaren. 

Kijk voor meer informatie over Stichting Haarwensen op www.haarwensen.nl.


advertentie