Geslaagd Hans van Dijk Mixtoernooi

Mijdrecht - Afgelopen zaterdag werd in sporthal De Eendracht de 3e editie van het Hans van Dijk Mixtoernooi gehouden. De opkomst bij dit toernooi van Argon Basketball was dit jaar groter dan ooit en een zeer groot aantal leden, oud-leden en recreanten speelden met elkaar in een gemixte samenstelling.

De nadruk lag deze middag echt op gezelligheid en lekker samen spelen, want de teams waren een mengeling van jongeren en ouderen, maar ook een mix tussen mannen en vrouwen. Vooral oud-leden vonden het leuk om hun favoriete spelletje weer eens te spelen en een ontmoeting te hebben met andere oud- en nog spelende leden.

Maar ook de nog spelende leden genoten van dit afsluitende toernooi aan het einde van de competitie, waarbij Argon Basketball eventuele kampioenen kan huldigen. Dames 1 werd het afgelopen jaar kampioen in hun klasse en zij kregen daarom een welverdiend applaus. De sfeer was enorm sportief en gemoedelijk. 

Halverwege het toernooi werd de tijd genomen voor de jaarlijkse shoot-out. Bob Sneider was de winnaar hiervan. Voor het eerst won een jeugdspeler van een wat ouder lid en dat maakte deze overwinning extra bijzonder.

Het team dat het Hans van Dijk Mixtoernooi won, bestond uit Adne Limburg, Luc Voorend, Jola Machalska, Freek Bohm, Cor Buur, Thijn Zomer, Marten de Jonge, Koen de Koning en Nino van der Heiden. Aan het einde van het toernooi werden zij dan ook gehuldigd en ontvingen zij het inmiddels bekende Argon handdoekenpakket.  

Elk jaar wordt een jury gekozen die een aantal spelers in het zonnetje zet, omdat ze tijdens het toernooi op een bijzondere wijze zijn opgevallen. De titel van Beste Verdediger ging dit jaar naar Cor Buur, de titel van Beste Teamspeler werd toegekend aan Marjolein Lambregts en Koen de Koning mocht zich de Beste Dribbelaar noemen. Thijn Zomer kreeg de beker voor Meest Talentvolle Speler.

Henny Voorend werd tenslotte bedankt voor het fluiten van dit toernooi, maar ook voor het fluiten van bijna alle (senioren)wedstrijden gedurende de afgelopen competitie.  

Tijdens het toernooi zaten ook de tribunebanken overvol en was er veel publiek aanwezig om te genieten van deze bijzondere sfeer. Na afloop bleven ruim 80 personen eten om het toernooi met z'n allen op leuke wijze af te sluiten. 

Argon Basketball gaat volgend seizoen competitie spelen met een U12 team, een U16 team, een U18 team en een Heren1 en Dames1 team. Met 3 jeugdteams en 2 seniorenteams heeft de basketball-afdeling van SV Argon het krimpende aantal van de afgelopen jaren weten stop te zetten en kan er weer gewerkt worden aan de toekomst.

De 4e editie van het Hans van Dijk Mixtoernooi staat gepland op zaterdag 25 mei 2019. De sfeer van afgelopen zaterdag was zo goed, dat de eerste aanmeldingen voor dit toernooi alweer binnen zijn!


advertentie