Boerderij Veelust in Wilnis genomineerd voor Mooiste Utrechtse Boerderij

Wilnis - De Boerderijenstichting Utrecht organiseert dit jaar de verkiezing van de 'Mooiste Utrechtse Boerderij'. Een van de vijf genomineerde historische boerderijen is Boerderij Veelust van de familie Verkaik aan de Oudhuijzerweg in Wilnis.

De overige genomineerde boerderijen liggen door de provincie verspreid: in Cabauw, Bunnik, Leusden en Woudenberg. Op 26 juni maakt gedeputeerde Mariëtte Pennarts van Cultuur bekend welke boerderij zich dit jaar de mooiste boerderij van Utrecht mag noemen.

Stemmen op boerderij Veelust (of op een van de andere boerderijen) kan t/m 24 juni via www.utrechtseboerderijen.nl/mooiste-boerderij.

Aanleiding voor deze verkiezing is de recente vijfdelige televisiedocumentaire 'Gebruikte Gronden' op RTV Utrecht. In elke aflevering kwam het boerenlandschap van een streek voorbij; met rivieren, weilanden, veengebieden, heuvels en bossen, én daaraan verbonden een boerderij kenmerkend voor dat gebied.

Deze vijf boerderijen zijn de nominaties voor de mooiste Utrechtse boerderij van 2018. 

Hoe weet je nu dat je stemt op de mooiste boerderij? Dat is natuurlijk aan de stemmer zelf, maar de provinciale Boerderijenstichting helpt wel een handje. Op de hierboven genoemde ‘stem’pagina heeft nl. elke boerderij een verhaaltje en een filmpje. Ook op de Facebookpagina verschijnen regelmatig berichten over de genomineerde boerderijen. 

De Boerderijenstichting Utrecht is dertig jaar geleden opgericht. Ze streeft naar het behoud van de karakteristieke verschijningsvorm van de Utrechtse boerderijen en hun erven. Bij de BSU zijn ervaren adviseurs actief, die voorlichting geven aan overheden, instellingen en particulieren. Dat kan gaan over een eenvoudige verbouwing tot een grote restauratie, het aanvragen van subsidies of hoe erf en tuin opnieuw in te richten.


advertentie