Code Rood voor Buurtkamers

De Ronde Venen - Kent u de Buurtkamers? Die in Wilnis aan de achterzijde van De Willisstee, of die in Mijdrecht aan de Gosewijn van Aemstelstraat?

Deze Buurtkamers zijn elke dinsdag- en donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur een ontmoetingsplek met open inloop voor senioren. Die Buurtkamers staan voor een gastvrije ontvangst met (gratis) koffie en thee, een gezellig praatje en informatie en activiteiten.

Op de dinsdagen van 12:00 tot 13:15 uur kunnen de bezoekers bovendien voor € 5 een warme lunch krijgen. In de Buurtkamer Mijdrecht kan dat ook op donderdag.

Maar de Buurtkamer draait niet vanzelf. Elke week zijn weer enthousiaste vrijwilligers nodig. Gastvrouwen en -heren die de Buurtkamer openen, koffie en thee zetten en inschenken, die de gasten ontvangen en die voor gezelligheid zorgen.

En voor de warme lunch worden mensen gezocht die het leuk vinden om voor de bezoekers een warme lunch te bedenken, daarvoor in te kopen en deze te bereiden.

Voor deze gezellige Buurtkamers in Wilnis en in Mijdrecht is Tympaan-De Baat met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken. Zowel op dinsdag als op donderdag kan veel hulp gebruikt worden.

Wie zich hierdoor aangesproken voelt en deze uitdaging aan wil gaan, kan contact opnemen met
Pim Jongsma van Tympaan-De Baat. Zij is coördinator sociaal-cultureel werk en werkt op
dinsdag en donderdag. Zij is dan telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0297) 230 280 of op telefoonnummer 06 48 24 76 50 of per e-mail via p.jongsma@stdb.nl.


advertentie