Inwoners De Ronde Venen starten petitie voor treinstation in gemeente

De Ronde Venen - Een groep inwoners van De Ronde Venen is een petitie gestart voor het realiseren van een (tweede) treinstation in de gemeente.

Mehmet Celik: "Veel grote steden hebben twee of drie stations, waarom kan er in De Ronde Venen, met ruim 40.000 inwoners, geen station komen?"

De gemeente De Ronde Venen heeft al wel een treinstation in Abcoude, maar dat ligt niet erg centraal. Reizigers uit Mijdrecht, Wilnis of Vinkeveen zijn met de bus vaak lang bezig om in Utrecht of Amsterdam te komen, terwijl die steden relatief dichtbij liggen. "Vroeger ging er nog een directe bus naar Utrecht, maar dat is niet meer zo", zegt Celik. 

Er wordt veel geklaagd over de bereikbaarheid met het ov in De Ronde Venen.

Een meer centraal gelegen treinstation in bijvoorbeeld Mijdrecht zou de reistijd aanzienlijk verkorten, maar hoe realistisch is dat plan? "Als je kijkt naar hoeveel reizigers daarvoor nodig zijn, voldoen we daar gewoon niet aan", zegt VVD-fractievoorzitter Bart Richter. "En ook de kosten, dit is gewoon niet haalbaar."

Toch raakt Celik met zijn handtekeningenactie een gevoelige snaar, want met het openbaar vervoer in de Ronde Venen is het slecht gesteld. Veel buslijnen zijn de afgelopen jaren opgeheven, en er wordt veel geklaagd over de bereikbaarheid.

De gemeente lobbyt daarom bij de provincie Utrecht voor een beter OV. Richter: "Afgelopen week zijn we nog met de VVD-fractie bij Provinciale Staten geweest. En ook in de gemeenteraad wordt er veel over gesproken."

Mehmet hoopt in ieder geval dat het busvervoer een nieuwe impuls krijgt, maar hij blijft dromen over een treinstation in zijn woonplaats, want hij weet: "Niet geschoten is altijd mis."

Klik HIER om de reportage van RTV Utrecht te zien.

Bron: RTV Utrecht


advertentie