Haringhappen in Mijdrecht levert € 5.000 op

Mijdrecht/Wilnis - De traditionele Haringparty die dit jaar voor de zeventiende achtereenvolgende keer in Mijdrecht werd georganiseerd door de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis, heeft € 5.000 opgebracht voor het goede doel. Het bedrag is bestemd voor de Stichting Jongeren Actief en voor Soos de Cirkel. 

Na afloop van de Haringparty namen Raymond van Bergen van Jongeren Actief en Angela van Adrichem met Dick Roodenburg van Soos De Cirkel, de cheques van elk € 2.500 in ontvangst.

Vele liefhebbers van de Hollandse Nieuwe kwamen woensdag 13 juni jl. naar het Raadhuisplein om de maatjes van de Volendammer Visdelicatessen in winkelcentrum Adelhof in Mijdrecht te proeven. Ondersteund door de vrolijke dixieland-klanken van de Swing Masters was het een zeer geanimeerde bijeenkomst met zeer fraai zomerweer. 

De opbrengst voor het goede doel werd vooral bereikt door het meerdere malen veilen van het eerste vaatje Rondeveense haring. Onder zijn enthousiasmerende leiding wist veilingmeester Peter Forsthövel het vaatje maar liefst tien keer achtereen onder de hamer te brengen.

Deze veiling was tevens de tiende- en mogelijk laatste maal dat Peter Forsthövel deze veiling leidde.

De Lionsclub Mijdrecht-Wilnis dankt alle bieders en sponsoren en veilingmeester voor hun ondersteuning.

Meer details en informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis.


advertentie