Wielerclubs organiseren Ankertour voor inloophuizen in regio

De Ronde Venen/Woerden - Voor de derde keer organiseren de Rondeveense TTC De Merel en WTC uit Woerden de Ankertour, deze keer op zondag 23 juni a.s. Een tocht voor wielrenners, toertochtrijders en families. 

Het doel van deze fietstocht is meer bekendheid te vragen voor de twee inloophuizen in de regio: Inloophuis 't Anker in Mijdrecht en inloophuis 'Leven met kanker' in Woerden. Iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, patiënten, ex-patiënten, naasten of nabestaanden, kan hier terecht om ervaringen te delen met lotgenoten of deel te nemen aan uiteenlopende activiteiten die in de inloophuizen worden georganiseerd.

Voor de Ankertour worden vier fietsroutes uitgezet: 15 km, 40 km, 70 km en 110 km. Deze routes worden met de bekende gele Merelbordjes aangegeven, zodat verkeerd rijden (vrijwel)  onmogelijk is.

Starten kan zowel in Mijdrecht bij 't Anker aan de Hoofdweg, als in Woerden vanaf de Waardsedijk 40 (WTC). Starten kan tussen 08:30 en 11:00 uur. De sluitingstijd is 16:00 uur.

Deelname aan de Ankertour kost € 5 voor de 15- en 40 km en € 7 voor de 70- en 110 km. 

Op beide locaties verzorgen vrijwilligers van de inloophuizen koffie, thee, fris en  lekkers, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

De fietstocht is geschikt voor elke fiets, dus ook voor een elektrische.


advertentie