Streekvervoer staakt met ingang van woensdag

Regio - De bonden zijn er niet uitgekomen met de werkgevers in het streekvervoer. Dat betekent dat het streekvervoer in het gehele land met ingang van komende woensdag daadwerkelijk, en mogelijk voor lange tijd, plat komt te liggen.

FNV Streekvervoer heeft zich afgelopen maandagavond geschaard achter de oproep van CNV Vakmensen om over te gaan tot een staking van het landelijk streekvervoer komende woensdag.

Terwijl CNV Vakmensen haar leden heeft opgeroepen het werk voor 72 uur neer te leggen, roept FNV Streekvervoer haar leden op het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen. FNV Streekvervoer is veruit de grootste vakbond in het streekvervoer.

De werkgevers zeggen „furieus” te zijn over het besluit van de bonden.  Fred Kagie, voorzitter van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV), zegt zich de afgelopen dagen enorm ingespannen te hebben om de bonden verder tegemoet te komen. „We hebben concrete voorstellen gedaan en tijd gevraagd om deze door te rekenen. Dat is nu weer niet goed. Nu krijgen onze reizigers de volgende staking voor hun kiezen. In een week van hertentamens en grote evenementen zoals de TT in Assen.”

De VWOV vertegenwoordigt Arriva, Connexxion, EBS, Keolis (o.a. Syntus Utrecht) en Qbuzz.

De bond zegt niet voor zijn lol te staken en „al helemaal niet om de reizigers dwars te zitten”. Paula Verhoef, onderhandelaar FNV Streekvervoer: „De nood is hoog, en staken is helaas het enige middel.”

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.


advertentie