Komende zaterdag inzamelingsactie voor Voedselbank bij AH en Jumbo

Mijdrecht/Wilnis - Voedselbank De Ronde Venen houdt zaterdag 30 juni tussen 08:30 en 17:30 uur een inzamelingsactie bij Albert Heijn Leicester in Mijdrecht en bij Jumbo in Wilnis.

De Voedselbank kan momenteel wel een steuntje in de rug gebruiken. Door motorpech met hun
vrachtwagen en een defect aan een vrieskast ontstond een financiële tegenvaller van enige
duizenden euro’s. Om toch de nodige aanvullingen op de voedselpakketten te kunnen realiseren, wordt nu dus met spanning uitgekeken naar het resultaat van de winkelactie van komende zaterdag.

De winkelactie werkt als volgt: In de supermarkt staat een kraampje van de Voedselbank waarop diverse artikelen zijn uitgestald. Het zijn veelal houdbare huismerkproducten waar de Voedselbank grote behoefte aan heeft. Na het afrekenen kan men na de kassa de producten doneren bij de inzamelkraam van de Voedselbank.

De Voedselbank probeert elke week het voedselpakket zo evenwichtig mogelijk samen te stellen, door de voedingswaarde- en het soort van de afzonderlijke producten in het pakket zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Men is daarbij echter afhankelijk van diverse aanvoerkanalen, waarbij niet altijd te voorspellen valt wat voor producten binnenkomen. 

Het grote voordeel van deze winkelacties is dus dat men als donateur zeker weet dat het gekozen product voortreffelijk aansluit bij de gewenste samenstelling van het voedselpakket.


advertentie