Derk Boswijk lijsttrekker CDA bij Provinciale Statenverkiezingen 2019

Regio - Het CDA heeft afgelopen maandagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering het 29-jarige Statenlid Derk Boswijk uit Kockengen, gekozen tot lijsttrekker voor de komende Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht in 2019.

Derk Boswijk, die afkomstig is uit Wilnis, maakt sinds 2015 deel uit van de Statenfractie van het CDA in de Provincie Utrecht. Hij is een van de woordvoerders op de portefeuille Milieu, Mobiliteit en Economie. In het dagelijks leven is hij werkzaam als projectontwikkelaar bij een vastgoedbelegger. Bij de vorige Statenverkiezingen stond hij op de zesde plaats bij het CDA.

Derk Boswijk: “Ik geloof dat we de uitdagingen waar deze provincie voor staat, het beste kunnen oplossen met de Utrechters zelf. Daarom moeten we coöperatieve initiatieven vanuit de samenleving stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan het verlenen van zorg of het gezamenlijk inkopen en opwekken van duurzame energie.”

“Daarnaast ziet het CDA snel internet als een basisbehoefte, met name in het buitengebied. Dit biedt mogelijkheden voor digitale onderwijsontwikkelingen, zorg op afstand en de mogelijkheid om thuis te werken. Het stimuleert de lokale economie en de leefbaarheid van het platteland", aldus Boswijk.

Hij vindt ook dat goed moet worden gekeken naar de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Volgens Boswij hebben "werkgevers (...) soms de grootst mogelijke moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Terwijl sommige opleidingen juist weer onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt. Deze provincie heeft structurele oplossingen om economisch ook op langere termijn een topregio te blijven.”

DB-voorzitter Paul van den Biggelaar is tevreden met de keuze van de leden. “Het CDA ziet in Derk een jonge, ambitieuze lijsttrekker die de eigen achterban prima aan zich weet te binden. Maar die bovendien nieuwe kiezers, zoals jongeren en inwoners van de steden, voor het CDA zal weten te winnen. We zien de komende verkiezingen met vertrouwen tegemoet.”

Het CDA zal naar verwachting in november de gehele kandidatenlijst presenteren.

Foto: CDA


advertentie