Ernstig zieke burgemeester van Stichtse Vecht kondigt vertrek aan

Stichtse Vecht - Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht heeft zijn afscheid aangekondigd. Hij is ongeneeslijk ziek, en heeft de Commissaris van de Koning laten weten dat hij zijn taken binnenkort moet neerleggen.

De 57-jarige PvdA-politicus, die in januari 2015 aantrad als burgemeester van Stichtse Vecht, maakte in mei vorig jaar bekend dat hij ongeneeslijke longkanker heeft. Daarna heeft hij open gecommuniceerd over zijn ziekte. Onder meer op Facebook gaf hij updates over zijn gezondheid. In mei van dit jaar liet hij weten dat hij moest stoppen met zijn immunotherapie.

Daarna ging zijn gezondheid verder achteruit. Witteman wil voorkomen dat het gebruik van medicijnen de scherpte van zijn denken gaat beïnvloeden. Dat moment wil hij voor zijn. In een brief aan de inwoners van Stichtse Vecht laat hij weten dat het besluit te stoppen als burgemeester hem zwaar valt.

Ook spreekt hij zijn dankbaarheid uit voor 'alle steun en betrokkenheid die ik van de inwoners van Stichtse Vecht tijdens mijn ziekteperiode al heb mogen ontvangen. Daarbij wist ik me ook steeds verzekerd van de steun en het vertrouwen van de gemeenteraad en van het college van B&W. Al die steun en het prachtige vak van burgemeester hebben mij de energie gegeven om zo lang mogelijk mijn functie te blijven uit oefenen

Hij wil aanblijven tot een waarnemer is gevonden die zijn taken kan overnemen. Hij verwacht dat dit een paar weken zal duren. 

Kijk HIER naar een interview met Marc Witteman over 'Swim to Fight Cancer'.

Bron en foto: RTV Utrecht


advertentie