Ruzie binnen FNV over CAO-akkoord streekvervoer

Regio - Binnen de vakbond FNV Streekvervoer wordt ruzie gemaakt over het onderhandelingsresultaat voor de cao van het streekvervoer, schrijft RTV Utrecht. Kaderleden zijn niet tevreden over het resultaat dat de bonden anderhalve week geleden met de vervoerswerkgevers hebben bereikt.

Na een aantal stevige stakingen bij bus- en regionale treinvervoerders in het hele land, kwamen onderhandelaars van de vakbond met een akkoord, maar nu blijkt dat leden van de FNV Streekvervoer dat akkoord helemaal niets vinden.

FNV-kaderlid Henk Rozema: "Het enige verschil is dat er 0,02% loonstijging bij is gekomen en dat is praktisch niets. Aan de andere kant haalden ze een toezegging - een eindejaarsuitkering met € 100 te verhogen - er weer vanaf."

Woordvoerder Ron Sinnige van FNV Streekvervoer denkt wel dat een meerderheid van de leden zal instemmen met het akkoord. Volgens hem zijn de afspraken wel netjes en gaat het om een 'substantieel betere loondeal'. Ook zegt hij tevreden te zijn met de nieuwe afspraken over de plaspauzes.

Ook leden van vakbond CNV Vakmensen staan wel achter het akkoord. De bond verwacht dat een meerderheid van de leden zal instemmen.

Of de situatie bij FNV tot nieuwe stakingen gaat leiden is nog niet bekend.


advertentie