Fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal klaar voor gebruik

Regio - De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam-Rijnkanaal is vanaf 3 augustus a.s. te gebruiken door fietsers en voetgangers, schrijft De Gooi- en Eemlander.

Bij de fietsbrug is ook een natuurverbinding aangelegd om dieren makkelijker tussen natuurgebieden te laten trekken. De feestelijke opening is op 7 september.

'Dankzij de nieuwe fietsbrug kunnen inwoners van Nigtevecht vanaf 3 augustus vanuit Nigtevecht in tien minuten naar station Abcoude om daar de trein richting Utrecht, Gouda of Rotterdam te nemen', meldt de provincie Noord-Holland. ’Recreanten kunnen dan op de fiets genieten van de natuur van het Gein en de Gooi- en Vechtstreek. Ook de forten van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam zijn makkelijker per fiets te bereiken.’

Het aanbrengen van een natuurverbinding maakt uitwisseling van fauna tussen natuurgebieden mogelijk en dat versterkt de natuur. Vooral de ree, de ringslag en de otter kunnen, dankzij natuurlijke oevers, eenvoudiger het kanaal oversteken. De laatste werkzaamheden aan de natuurverbinding vinden plaats in het najaar.

Op vrijdag 7 september worden de fietsbrug en de natuurverbinding officieel geopend. Alle inwoners van Nigtevecht en Abcoude worden daarvoor uitgenodigd. Leerlingen van verschillende basisscholen krijgen een rol bij de feestelijkheden.

De komende weken voert aannemer Ballast Nedam de laatste werkzaamheden uit. Zo leggen ze de laatste hand aan de trappen voor de voetgangers. In het najaar brengen ze de laatste beplanting aan de Abcoudekant van het kanaal aan.

De fietsbrug en de natuurverbinding zijn projecten van de provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen. De gemeente Amsterdam is medefinancier.

Bron: De Gooi- en Eemlander Foto: Rijkswaterstaat


advertentie