Al € 42.500 opgehaald voor Het Sporthuis Abcoude

Abcoude - Sinds de inwonersbijeenkomst op 7 maart jl. is al € 42.500 ingezameld voor Het Sporthuis in Abcoude, meldt Het Sporthuis in haar meest recente nieuwsbrief.

Nadat eind september 2017 de gemeenteraad van De Ronde Venen groen licht gaf voor de realisatie van Het Sporthuis Abcoude, is een actie gestart voor extra financiële steun voor Het Sporthuis.

Om van de gemeente groen licht én een akkoord voor de borgstelling te krijgen, is uitgegaan van een sober en doelmatig gebouw: alle functionaliteiten - zwemmen, schoolgym, binnensporten en ontmoeten/recreëren - worden gerealiseerd.

Voor zaken die niet begroot, maar die volgens de initiatiefnemers wel wenselijk zijn, is extra geld nodig. Het streefbedrag is € 200.000. Dat extra geld is nodig voor o.m. afschermpanelen op de beweegbare bodem, onderwaterverlichting, een luie trap en tillift, de inrichting van het buitenterrein met invaliden-parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling en de inrichting van de ontmoetingsruimte en de koffiehoek.

Hoe meer geld wordt ingezameld, hoe meer faciliteiten meegenomen kunnen worden. 

Inmiddels is van het streefbedrag van € 200.000 een bedrag van € 42.500 ingezameld. Nog niet genoeg om de extra wensen voor Het Sporthuis te kunnen financieren. Om het streefbedrag in oktober van dit jaar te kunnen halen, is dus, naast de al ontvangen steun, nog meer steun nodig.

Naast financiële steun leveren ook veel inwoners en ondernemers een bijdrage door middel van het ter beschikking stellenvan zaken en/of door hun kennis en vaardigheden. Zo krijgt de organisatie onder meer ondersteuning op bouwtechnisch vlak, op juridisch gebied, bedrijfsadvies, administratieve ondersteuning, hulp bij de aanvragen bij fondsen en nog veel meer. 

Het Sporthuis Abcoude ondersteunen kan via www.hetsporthuisabcoude.nl/steun-ons/.


advertentie